vrijdag 25 november 2022

Sint Jozef Schoolschaak Kampioen 2022-2023

Een unicum bij het Schoolschaak Kampioenschap van Schiedam (SSKBO): niet de winnaar was bijzonder (spoiler), maar het feit dat voor het eerst 2 keer in hetzelfde kalenderjaar het SSKBO is gehouden. De editie voor het schooljaar 2021-2022 stond gepland voor november van het betreffende schooljaar en is door corona uitgesteld naar het voorjaar van 2022. Dat betekende dat de editie voor het schooljaar 2022-2023 een krap half jaar later alweer was, maar dat heeft zeker niet geleid tot minder schaakliefhebbers. Integendeel: maar liefst 30 teams namen deze keer deel en dat is flink wat meer dan de afgelopen edities! 

De Sint Jozef schaakfanaten verdedigden de Schiedamse titel met een 100%-score (7 uit 7) en wisten met een ander team nipt de 2e prijs binnen te slepen. Op basis van wedstrijdpunten, 5 in totaal, eindigde het gelijk met de schaakliefhebbers van de Sint Bernardus én wederom een eigen schoolteam. Echter heeft dit team in vergelijking met het Sint Bernardus andere Sint Jozef team met eveneens 5 matchpunten deze prestatie behaald tegen teams die beter gescoord hebben. Hetzelfde gaat op voor het Sint Bernardus team ten opzichte van het net buiten de prijzen geëindigde Sint Jozef team, waarbij de eerstgenoemde school de punten behaalde tegen iets sterkere tegenstanders dan het uiteindelijk 4e geëindigde Sint Jozef team. Uiteraard is 'nieuwe' kampioen toegevoegd aan de 'Hall of Fame' van toernooiwinnaars. 

Een groot compliment voor heel schakend Schiedam voor wederom opnieuw een geslaagde editie. Verder een dank aan Scholengemeenschap Spieringshoek, De Gemeente Schiedam, het Lentiz Life College, de betrokken leerkrachten, ouders en andere begeleiders én de vrijwilligers van de toernooiorganisatie. 

Hieronder volgen actiefoto's genomen tijdens de rondes en wat afbeeldingen van prijswinnaars bij de teams en de topscoorders van het toernooi. Kijk je alweer uit naar het volgende Schiedamse Schoolschaak Kampioenschap? Dan ben je vast niet de enige! Houd de website in de gaten voor de info voor de editie 2023-2024.