woensdag 20 april 2022

Sint Jozef schoolschaak kampioen Schiedam 2021-2022

Na een even leuke als spannende schaakmiddag kroonde de Sint Jozef zich tot schoolschaak kampioenschap van Schiedam 2021-2022. Het zat dichtbij elkaar, wat ook is te zien in de eindstand: het tweede team van de Sint Jozef bleef achtervolgers Montessori, Ababil en Sint Jozef (team 6) maar een halve punt voor. De Sint Jozef is toegevoegd aan de hall of fame als toernooiwinnaar van de zeventiende editie, 2021-2022.
Montessori werd tweede op weerstandspunten (sterkere tegenstanders gehad dan de concurrenten met een gelijk aantal punten) en Ababil eindigde op basis van hetzelfde criterium boven het zesde team van de Sint Jozef, dat ongelukkig buiten de prijzen viel. Ondanks dat het (school-)schaken lang heeft stilgelegen door corona, was er met 16 deelnemende teams toch ruim voldoende belangstelling.

De eindstand


De kampioenen: Sint Jozef, team 2


Tweede plaats: Montessori


Derde plaats: Ababil


Ook waren er nog prijzen voor de topscorers van het schaaktoernooi.
Meerdere kinderen hebben alle partijen die ze hebben gespeeld gewonnen en hebben nog een individuele prijs verdiend (zie de 2 foto's hieronder).
Maar niet alleen de prijswinnaars verdienen een compliment.
Dat geldt ook voor de niet prijswinnaars, want alle deelnemers hebben er een leuk en sportief toernooi van gemaakt en dat terwijl een groot deel van de schakers voor het eerst meedeed aan een schaaktoernooi! 
Ook de vrijwilligers van de organisatie en de juffen, meesters en schaakdocenten die de teams hebben samengesteld willen wij bedanken voor het mogelijk maken van de leuke schaakmiddag.

Enthousiast om meer toernooien te spelen na het meedoen aan het Schiedams schoolschaak kampioenschap? Voor de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 is er op zaterdag 14 mei is er opnieuw een schoolschaaktoernooi in Schiedam (bij de Sint Jozef school): het 345 schaaktoernooi. Verdere informatie volgt nog. De volgende editie van het schoolschaaktoernooi is in november, dus daarvoor nog even geduld.

Ook is iedereen welkom om een paar keer proef te draaien bij Jeugdschaakvereniging De Pionnetjes in Schiedam.
Graag dan wel eerst mailen naar pionnetjes@hotmail.com wanneer je komt. Alle informatie over de vereniging is te vinden op www.pionnetjes.nl